Trucuri Care Te Ajuta Sa Ai Geamurile Curate

Geamurile sunt foarte greu de curatat, iar atunci cand iti este lumea mai draga, se murdaresc din nou din cauza prafului din incapere sau a stropilor de ploaie. Exista cateva trucuri care te vor ajuta sa cureti mai usor ferestrele.

Inainte de a curata geamul, este necesar sa stergi cu atentie orice urma de praf sau panza de paianjen. Poti folosi o perie care este cel mai usor de manevrat.In cazul in care nu vei face asta, dupa ce vei folosi solutia de curatat , tot praful care este in exces se va lipi de carpa, astfel incat nu o vei mai putea folosi.

Si transperantele sau jaluzelele trebuiesc curatate. Nu este nevoie sa te complici si sa le dai jos pentru a le spala. Poti sa folosesti un aspirator la care sa pui o perie invelita intr-o carpa. Trebuie sa aspiri de sus in jos, dintr-o parte in cealalata.Apoi pulverizezi solutie pentru geamuri si stergi cu o carpa uscata, cu miscari orizontale pana cand geamul este complet uscat.

Dupa ce ai terminat de curatat partea inferioara a geamului, trebuie sa faci acelari lucuru si cu partea exterioara, dar de data asta trebuie sa stergi cu miscari verticale. In felul acesta, eventualele urme vor fi mai usor de observat si corectat. In cazul geamurilor care nu se pot deschide, spalati numai interiorul, iar pentru exterior folositi un furtun cu apa.

Pentru a avea geamurile cat mai curate, trebuie sa sti un secret. Daca le speli intr-o zi cand este inorat afara, este mult mai bine, deoarece razelze soarelui duc la uscarea foarte rapida a geamului si din aceasta cauza raman cele mai multe urme. Pentru a sterge ferestrele poti folosi mai multe materiale, precum :

- prosoape;

- ziare;

- carpa din microfibra;

- racleta.

De asemenea, pentru curatarea propriu-zisa se gasesci n magazine multe produse speciale pentru geamuri, inclusiv servetele umede.