Pastreaza O Casa Curata Pentru O Viata Sanatoasa

Acum cativa ani, am avut niste prieteni in vizita. In timp ce urmaream un film, unul dintre nepoti s-a ridicat de pe canapea si a inceput sa vomite. Nu o sa dau detalii din motive evidente. Peste cateva momente fratele lui i s-a alaturat. Am ramas cu toti socati, cu siguranta contactasera un virus. Nimenui nu ii place sa fie bolnav, marturisesc ca nici eu nu ma comport prea bine in astfel de momente. Dornic sa-mi protejez familia de microbi, mi-am luat produsele de curatenie si cateva lavete, si m-am pregatit de curatenie. In urmatoarele ore am inceput sa dezinfectez fiecare suprafata a casei. Baietii au ramas in dormitorul oaspetilor in timp ce eu am impiedicat microbii sa continue a se raspandi. Am asteptat cateva zile nelinistiti sa avem aceleasi simptome, dar nu s-a intamplat. Curatenia noastra a invins microbii! Indiferent daca esti bolnav de la o raceala obisnuita sau ai contactat vreun virus, este important sa-ti cureti casa in aceste sapte moduri pentru a-ti mentine casa curata si imunitatea rezistenta. In cazul in care esti ocupat, sa nu lipsesti mai mult de la birou, angajeaza o firma de curatenie, ei vor stii cum sa curete casa incat sa elimine toti microbii

servicii curatenie

Schimba asternuturile

Cand suntem bolnavi, patul devine adapostul nostru cat si al germenilor. Este cel mai important lucru pentru sanatatea noastra deoarece asternuturile pot fi o sursa inepuizabila de microbi, alaturi de sebum, transpiratie, saliva sau resturi de mancare. Toate acestea reprezinta o sursa de hrana pentru acarieni.Specialistii in curatenie si igiena recomanda spalarea asternuturilor o data pe saptamana, iar daca suntem bolnazi sau transpiram in abundenta, chiar de doua ori pe saptamana.

Schimba periutele de dinti regulat

Chiar daca nu esti bolnav, periutele trebuie schimbate regulat. Specialistii in igiena orala recomanda o frecventa de 3 luni. Este foarte important sa le schimbam. Nici nu te chinui sa le cureti.

Dezinfecteaza manerele usilor si dulapurilor

Manerele usilor sunt cele mai folosite din casa, usile sunt deschise si inchise toata ziua de persoane diferite din casa, fie ca sunt bolnave sau sanatoase. Sterge-le cu o laveta cu dezinfectant periodic pentru a preveni raspandirea microbilor in toata casa.

firma curatenie

Curata baia

Baia este al doilea adapost al meu in cazul in care sunt bolnav si prima camera pe care o curat dupa ce ma insanatosesc. Ajuta daca o cureti si in timpul in care esti bolnav pentru a preveni raspandirea microbilor. Pentru a fi sigur de rezultate, apeleaza la o firma specializata de servicii curatenie care foloseste produse profesionale, lasandu-ti casa curata si dezinfectata.

Spala-ti hainele

Spala toate hainele din casa si nu uita de cele in care ai fost imbracat in timp ce ai fost bolnav. De obicei pun toate hainele, prosoapele, lavetele cu care am facut curatenie, asternuturile, in care am stat cand am fost bolnav, la spalat primele.

Curata manerele frigiderului si cuptorului cu microunde

In cele mai multe cazuri, manerele frigiderului ai al cuptorului cu microunde sunt uitate, iar daca esti ca mine, manerele lor sunt mai des folosite decat cele ale usilor. Curata-le cu atentie cu dezinfectant.

Curata filtrul aspiratorului

De cele mai multe ori, aspir casa dupa perioada de convalescenta, dar uit sa curat filtrul aspiratorului. Curata-l dupa ce aspiri, nu vrei sa se dezvolte germeni in interiorul filtrului aspiratorului tau.

curatenie profesionala

Majoritatea virusilor ajung in interiorul corpului tau prin gura, nas sau ochi. Poti sa iti ti mainile curate dar in momentul in care atingi suprafete murdare de contamiezi. Cel mai bun mod de prevenire este sa pastrezi suprafetele curate. Daca nu ai timp sa faci curatenie, apeleaza la firme specializate. Sigur ai una si in orasul tau. Poti gasi firma de curatenie pe www.servicii-curatenie.com .