Greseli De Evitat Cand Faci Curatenie

De cele mai multe ori, curatenia de primavara poate parea o adevarata suferinta fizica, in momentul in care stii ca ai o gramada de camere de pus la punct. Tu poti alege sa faci aceasta treaba intr-un mod cat mai simplu fara a pierde timp sau a depune un efort extrem.Iti voi prezenta mai jos cateva greseli care trebuiesc evitate, pentru a putea termina curatenia din casa intr-un timp extrem de scurt.

1. Dezorganizarea

Trebuie retinut ca inainte sa te apuci de curatenie, ai nevoie de un plan de bataie pentru a face munca cat mai eficienta. Poti incepe sa faci ordine in camerele care au nevoie de cel mai mult efort si atentie, precum baia sau bucataria.

2. Impartirea sarcinilor

A face curatenie de unul singur, nu este o idee prea buna, ba chiar este un adevarat chin. In momentul in care vei termina de curatat intreaga casa, te vei simti extrem de obosit, iar durerile musculare nu iti vor mai da pace. Este necesar sa repartizezi unele sarcini si celorlati membrii ai familiei.

Cu aceasta tehnica, vei putea termina curatenia mult mai repede si nu te vei mai simti extenuat.In cazul in care locuiesti singur, poti invita niste prieteni sa te ajute, sau poti angaja o firma profesionista de curatenie.

3. Ustensilele pentru curatenie

De obicei, tinzi sa petreci extrem de mult timp in zilele de curatenie deoarece nu alegi ustensilele potrivite pentru o asemenea sarcina. Ai nevoie de o carpa din microfibra pentru a sterge praful, iar in locul carpelor care sunt folosite de obicei, poti opta pentru produse speciale de mobila sau geamuri, precum si lavete pentru a curata gresia.

In acest fel, o sa reusesti sa cureti intr-un timp cat mai scurt locurile murdare.Nu este indicat sa folosesti carpe deja folosite pentru curatarea spatiilor din casa. La randul lor, acestea vor lasa alte urma, iar munca ta va fii in zadar.

4. Prea multa murdarie

Ca sa eviti munca asidua cand vine vremea curateniei, trebuie sa incerci sa intretii ordinea prin casa in fiecare zi.Le poti cere membrilor familiei sa iti pastreze camerele curate, iar lucrurile sa fie aranjare in ordine.

5. Atmosfera speciala pentru curatenie

Ziua ta de curatenie nu trebuie sa fie privita ca una neplacuta, plina de chinuri. Pentru a te putea relaxa in timp ce faci cutenie, este necesar sa alegi o muzica energeic, care sa te faca sa te simti bine in tot acest timp. Muzica te va ajuta sa uiti ca faci treaba si te vei gandi la ziua de curatenie ca la una de relaxare.