Cum Sa Alegi O Firma De Curatenie

Angajati personal propriu care sa presteze aceste servicii de curatenie.

Este recomandat sa scoti din calcul aceasta varianta, din cauza ca are numeroase dezavantaje si o sa ai multe batai de cap. In aceasta varianta trebuie sa cumperi toate utilajele necesare procesului de curatenie.

Este clar ca acest lucru trebuie facut de catre o persoana, deci exista costuri suplimentare. Un alt dezavantaj ar fi ca personalul care este angajat trebuie condus de catre o alta persoana deoarece monotonia si delasare fata de serviciul prestat intervine in maxim o luna. De exemplu, in cazul in care aveti doua persoane angajate, va mai trebuie de cineva care sa le conduca, adica costuri suplimentare.

Un alt dezavantaj este in momentul in care unul sau mai multe persoane pe care le-ati angajat sa presteze servicile de curatenie se inbolnavesc sau intra in concediu de odihna.Este clar ca trebuie sa aveti pregatit si personal de rezerva care sa asigure curatenia in aceste conditii , deci din nou costuri suplimentare.

Contactarea firmei de curatenie

Contactarea unei firme de curatenie specializata reprezinta cea mai buna varianta, dar este necesar sa fi foarte atent dupa ce criterii alegi aceasta agentie. Este limpede ca problemele expuse in prima varianta vor fi excluse, iar curatenia va fi una profesionala, de calitate superioara.Este clar ca toti beneficiarii doresc o firma care sa presteze servicii de curatenie profesionale, de calitate superioara, dar si costuri minime.Este destul de greu de realizat un raport calitate, pret bun.

Si firmele de curatenie sunt de mai multe categorii, in functie de politica lor de piata.Unele merg pe costuri minime, doar de dragul de a prinde contracte, dar calitatea lucrarilor lasa de dorit, iar altii presteaza servicii profesionale de curatenie calitative, diferentiindu-se doar prin marja lor de profit.

Daca veti face o licitatie pentru contractarea unei firme de curatenie veti fi surprins de diferenta mare intre preturile practicate.Veti observa ca unii oferteaza 0,2 Eur/mp iar alti vor cere 2 Eur/mp. Faceti dumneavoastra un calcul la 0,2 Eur/mp la ce nr. de personal se foloseste pentru prestarea serviciilor de curatenie si veti vedea ca nu poate acoperi nici macar salariile personalului prestator.Evitati astfel de firme de curatenie deoarece veti avea mari probleme.