Produse Pentru Curatare Pe Care Le Folosim In Exces

De cele mai multe ori, in momentul in care faci curatenie esti tentat sa folosesti cantitati enorme de produse. Pe langa risipa pe care o faci, aceste substante, daca sunt folosite in exces, pot strica ferestrele sau covoarele, ba chiar iti pot afecta si sanatatea ta sau a celor din jur.

1. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le faci este folosirea unei cantitati gigantice de spray pentru spalarea geamurilor. Din acest motiv, murdaria se va intinde pe geam si va lasa urme inestetice. In loc sa folosesti spray-ul direct pe geam, ar trebuii sa il pulverizezi pe carpa sau pe laveta folosita pentru stergere.

2. De obicei, si in masina de spalat punem o cantitate prea mare de detergent. In realitate, compartimentul pentru detergent ar trebui sa fie umplu complet numai daca vasele sunt foarte murdare sau daca apa este foarte dura. In conditii normale, compartimentul pentru detergent trebuie umplut doar pe jumatate.

3. Clorul este folosit pentru a albi rufele patate sau pentru a dezinfecta vasele. In doze mici, clorul nu iti dauneaza, dar, daca il combini cu alte produse care contin amoniac, cum sunt spray-urile pentru geamuri, clorul va elibera un gas care este foarte toxic pentru oameni. Acest gaz iti va irita ochii si caile respiratorii, dar si pielea.

4. Este necesar ca detergentul de rufe sa fie folosit in cantitati foarte mici, cam o lingura la o spalare. Daca il utilizezi in exces, acesta va duce la formarea unei pelicule peste tesatura care va impiedica rufele sa fie spalate corespunzator. De aceea, este indicat sa ai o lingura speciala pentur dozare cu care sa masori cantitatea de detergent care trebuie pusa in masina de spalat.

5. Un alt abuz il faci in momentul in care incerci sa cureti petele de pe covor. In cele mai multe cazuri, torni peste pata o cantitate mare de detergent sau apa cu sapun. Din acest motiv, covorul se va uda si se poate deteriora, iar zona va deveni foarte greu de limpezit si de curatat. Urmele de detergent care raman pe covor vor atrage praful ca un magnet. Poti folosi maim multa apa si mai putin sapun, iar in finat covorul trebuie sa fie uscat.

6. In momentele in care folosesti spray pentru mobila risti sa iti faci rau singur. Daca utilizezi o cantitate mult prea mare de substanta, aceasta va duce la adunarea unor reziduuri, care vor atrage toata mizeria. Indicat este sa folosesti solutia pentru lustruirea mobilei doar o data pe luna, in cantitati mici, iar in rest sa stergi mobila cu o carpa.

7. Pana si spray-ul pentru improspatarea aerului iti poate provoca nenumarate probleme respiratorii, in cazul in care este folosit in exces. Acesta contine formaldehida, substanta care provoaca reacti alergice. De aceea, nu este bine sa folosesti acest spray ca sa acoperi mirosurile care te deranjeaza. Cel mai indicat ar fi sa aerisesti incaperea de cate ori ai ocazia.

 Servicii de curatenie LucaTeam